Ιανουαρίου 21, 2018        Είσοδος   Εγγραφή  
Νέα και Εκδηλώσεις
MyCorridor Workshop : Mobility-as a-service across borders
Mobility-as a-service across borders
Θεσσαλονικη, Ελλάδα09 Φεβ 2018

1η Πανευρωπαϊκή ημερίδα SAFE STRIP
Η κοινοπραξία του έργου SAFE STRIP διοργανώνει την 1η Πανευρωπαϊκή ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στ1...
Θεσσαλονικη, Ελλάδα27 Σεπ 2017

Ημερίδα: προσβάσιμες Μεταφορές για άτομα με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα
Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών (ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ) σας προσκαλεί στην Ημερίδα που1...
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα27 Σεπ 2017

SKILLFUL project Workshop
To Ευρωπαϊκό Ερευνητικό έργο SKILLFUL διοργανώνει μια Ημερίδα με τίτλο “Future Requirements & Traini1...
Θεσσαλονικη, Ελλάδα26 Σεπ 2017

Κέντρο Αριστείας σε θέματα ναυτιλίας και θαλάσσιων μεταφορών
Στη δημιουργία Κέντρου Αριστείας σε θέματα ναυτιλίας και θαλάσσιων μεταφορών αναμένεται να προχωρήσε1...
Θεσσαλονικη, Ελλάδα29 Αυγ 2017

 
 Το IνστιτούτοΥποδομές - ΥπηρεσίεςΚτιριακές Υποδομές     
Κτιριακές Υποδομές

Το Ι.ΜΕΤ. στεγάζεται σε διάφορα κτίρια στη Θεσσαλονίκη, και την Αθήνα . Τα κεντρικά του γραφεία είναι στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στο 6ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης - Θέρμης.

Η στέγαση των κεντρικών του γραφείων στο νέο κτίριο του Ι.ΜΕΤ. στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε πολύ πρόσφατα, το 2009.Το κτίριο αποτελείται από 2 ορόφους γραφείων (ισόγειο και όροφος) και δύο στάθμες υπογείων εργαστηρίων. Κάθε στάθμη υπολογίζεται σε περίπου 480-490 τετραγωνικά μέτρα (σύνολο περίπου 1950 τετραγωνικά μέτρα).Στους απώτερους στόχους είναι η απόκτηση και ανάπτυξη υπαίθριου χώρου 6000 τετραγωνικών μέτρων για εγκαταστάσεις προσομοίωσης της κυκλοφορίας και ελέγχου υλικών κατασκευής υποδομών μεταφορών.

Στο ισόγειο εμβαδού 481,35 τετραγωνικών μέτρων του κτιρίου της Θεσσαλονίκης υπάρχουν 7 χώροι γραφείων με 13 θέσεις εργασίας, το εργαστήριο οικιακών αυτοματισμών, η βιβλιοθήκη, ο εξοπλισμός με τερματικά του Κόμβου του Ι.ΜΕΤ. και 2 WC.

Στον όροφο παρόμοιου με το ισόγειο εμβαδού υπάρχουν 9 χώροι γραφείων με 16 θέσεις εργασίας, την αίθουσα σεμιναρίων, προβολών και συσκέψεων και 2 WC.

Στο πρώτο υπόγειο εμβαδού 492,95 τετραγωνικών μέτρων, υπάρχουν χώροι εργαστηρίων και συγκεκριμένα ο μεγάλος προσομοιωτής αυτοκινήτου και οι εξυπηρετητές (servers) του Κόμβου του Ι.ΜΕΤ. αλλά και γενικά του προσωπικού του Ι.ΜΕΤ. Επίσης υπάρχουν 10 στεγασμένες θέσεις στάθμευσης οχημάτων του προσωπικού, αλλά και μέρους των ερευνητικών οχημάτων του Ι.ΜΕΤ., αλλά και 3 στεγασμένες θέσεις για δίκυκλα.

Τέλος στο δεύτερο υπόγειο παρόμοιου με το πρώτο υπόγειο εμβαδού, φιλοξενούνται τα εργαστήρια εικονικής πραγματικότητας, του προσομοιωτή οδήγησης μοτοσυκλέτας και 5 αποθηκευτικοί χώροι.

Στον προαύλιο του κτιρίου του Ι.ΜΕΤ. χώρο στο ΕΚΕΤΑ έχει προβλεφτεί η ύπαρξη 15 περίπου υπαίθριων θέσεων στάθμευσης για το τακτικό προσωπικό του Ι.ΜΕΤ. και τους εξωτερικούς του συνεργάτες και επισκέπτες, ενώ στο ενδιάμεσο υπόγειο μεταξύ κτιρίου Ι.ΜΕΤ. και Ι.Π.ΤΗΛ. υπάρχουν άλλες 11 στεγασμένες θέσεις στάθμευσης οχημάτων, καθώς και 2 επιπλέον στεγασμένες θέσεις στάθμευσης για δίκυκλα.

Στην Αθήνα στην οδό Αιγιαλείας 52 στο Μαρούσι, συστεγάζεται το παράρτημα του Ι.ΜΕΤ. - και συγκεκριμένα του Τομέα Α' (Οδηγός και Όχημα) και του Τομέα Γ' (Οικονομικά και Περιβαλλοντικά θέματα) - με το παράρτημα του Ι.ΔΕΠ. σε χώρο 500 τ.μ. στον τρίτο όροφο κτιρίου.

 
Φωτογραφίες
Άποψη του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΕΚΕΤΑ.
Η είσοδος του ΙΜΕΤ στη Θεσσαλονίκη.
Το κυρίως κτίριο του ΙΜΕΤ στο ΕΚΕΤΑ της Θεσσαλονίκης.
 
   Copyright 2011 για ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ από το Τμήμα ΒΒ   Όροι Χρήσης  Δήλωση Προστασίας Δεδομένων