Απριλίου 24, 2017        Είσοδος   Εγγραφή  
Νέα και Εκδηλώσεις
Δελτίο Τύπου: Σύστημα υποστήριξης του οδηγού που μειώνει τον κίνδυνο ατυχημάτων εφαρμόζει το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ
Δελτίο Τύπου: Σύστημα υποστήριξης του οδηγού που μειώνει τον κίνδυνο ατυχημάτων εφαρμόζει το ΙΜΕΤ/ΕΚ1...
Θεσσαλονικη, Ελλάδα21 Φεβ 2017

Δελτίο Τύπου του kick-off public event του έργου AUTOPILOT
Δελτίο Τύπου του kick-off public event του έργου AUTOPILOT
Βερσαλλίες, Γαλλία07 Φεβ 2017

O διευθυντής του ΙΜET/EKETA κ. Άγγελος Μπεκιάρης στο studio της εκπομπής του TV 100 "Πέριξ"
O διευθυντής του ΙΜET/EKETA κ. Άγγελος Μπεκιάρης στο studio της εκπομπής του TV 100 "Πέριξ"
Θεσσαλονικη, Ελλάδα01 Φεβ 2017

Ημερίδα Shift2Rail
Eυκαιρία χρηματοδότησης των ελληνικών ΜμΕ/ Ερευνητικών Φορέων στον Σιδηρόδρομο
Αθήνα, Ελλάδα24 Ιαν 2017

Το ΙΜΕΤ σε συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων
Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογι1...
Αθήνα, Ελλάδα13 Οκτ 2016

 
 Το IνστιτούτοΥποδομές - ΥπηρεσίεςΚτιριακές Υποδομές     
Κτιριακές Υποδομές

Το Ι.ΜΕΤ. στεγάζεται σε διάφορα κτίρια στη Θεσσαλονίκη, και την Αθήνα . Τα κεντρικά του γραφεία είναι στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στο 6ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης - Θέρμης.

Η στέγαση των κεντρικών του γραφείων στο νέο κτίριο του Ι.ΜΕΤ. στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε πολύ πρόσφατα, το 2009.Το κτίριο αποτελείται από 2 ορόφους γραφείων (ισόγειο και όροφος) και δύο στάθμες υπογείων εργαστηρίων. Κάθε στάθμη υπολογίζεται σε περίπου 480-490 τετραγωνικά μέτρα (σύνολο περίπου 1950 τετραγωνικά μέτρα).Στους απώτερους στόχους είναι η απόκτηση και ανάπτυξη υπαίθριου χώρου 6000 τετραγωνικών μέτρων για εγκαταστάσεις προσομοίωσης της κυκλοφορίας και ελέγχου υλικών κατασκευής υποδομών μεταφορών.

Στο ισόγειο εμβαδού 481,35 τετραγωνικών μέτρων του κτιρίου της Θεσσαλονίκης υπάρχουν 7 χώροι γραφείων με 13 θέσεις εργασίας, το εργαστήριο οικιακών αυτοματισμών, η βιβλιοθήκη, ο εξοπλισμός με τερματικά του Κόμβου του Ι.ΜΕΤ. και 2 WC.

Στον όροφο παρόμοιου με το ισόγειο εμβαδού υπάρχουν 9 χώροι γραφείων με 16 θέσεις εργασίας, την αίθουσα σεμιναρίων, προβολών και συσκέψεων και 2 WC.

Στο πρώτο υπόγειο εμβαδού 492,95 τετραγωνικών μέτρων, υπάρχουν χώροι εργαστηρίων και συγκεκριμένα ο μεγάλος προσομοιωτής αυτοκινήτου και οι εξυπηρετητές (servers) του Κόμβου του Ι.ΜΕΤ. αλλά και γενικά του προσωπικού του Ι.ΜΕΤ. Επίσης υπάρχουν 10 στεγασμένες θέσεις στάθμευσης οχημάτων του προσωπικού, αλλά και μέρους των ερευνητικών οχημάτων του Ι.ΜΕΤ., αλλά και 3 στεγασμένες θέσεις για δίκυκλα.

Τέλος στο δεύτερο υπόγειο παρόμοιου με το πρώτο υπόγειο εμβαδού, φιλοξενούνται τα εργαστήρια εικονικής πραγματικότητας, του προσομοιωτή οδήγησης μοτοσυκλέτας και 5 αποθηκευτικοί χώροι.

Στον προαύλιο του κτιρίου του Ι.ΜΕΤ. χώρο στο ΕΚΕΤΑ έχει προβλεφτεί η ύπαρξη 15 περίπου υπαίθριων θέσεων στάθμευσης για το τακτικό προσωπικό του Ι.ΜΕΤ. και τους εξωτερικούς του συνεργάτες και επισκέπτες, ενώ στο ενδιάμεσο υπόγειο μεταξύ κτιρίου Ι.ΜΕΤ. και Ι.Π.ΤΗΛ. υπάρχουν άλλες 11 στεγασμένες θέσεις στάθμευσης οχημάτων, καθώς και 2 επιπλέον στεγασμένες θέσεις στάθμευσης για δίκυκλα.

Στην Αθήνα στην οδό Αιγιαλείας 52 στο Μαρούσι, συστεγάζεται το παράρτημα του Ι.ΜΕΤ. - και συγκεκριμένα του Τομέα Α' (Οδηγός και Όχημα) και του Τομέα Γ' (Οικονομικά και Περιβαλλοντικά θέματα) - με το παράρτημα του Ι.ΔΕΠ. σε χώρο 500 τ.μ. στον τρίτο όροφο κτιρίου.

 
Φωτογραφίες
Άποψη του συνόλου των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΕΚΕΤΑ.
Η είσοδος του ΙΜΕΤ στη Θεσσαλονίκη.
Το κυρίως κτίριο του ΙΜΕΤ στο ΕΚΕΤΑ της Θεσσαλονίκης.
 
   Copyright 2011 για ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ από το Τμήμα ΒΒ   Όροι Χρήσης  Δήλωση Προστασίας Δεδομένων