.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Μαρία Παπανδρέου

Η Μαρία Παπανδρέου είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και κατέχει και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στις Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις Τεχνο- Ατυχημάτων και Φυσικών Καταστροφών. Εργάζεται στο Ινστιτούτο Μεταφορών και Βιώσιμης Κινητικότητας (ΙΜΕΤ.) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης από το 2018, ως Διευθύντρια του παραρτήματος του Ι.ΜΕΤ στη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Συμμετέχει σε ερευνητικά έργα, στην πλειοψηφία τους συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως στο Έργο ΜΑΤΕS Maritime Alliance for fostering the European Blue Economy Through a Marine Technology Skilling Strategy, το SAFEMODE Strengthening synergies between Aviation and maritime in the area of human Factors towards achieving more Efficient and resilient MODE of transportation (H2020), το ReCreate REinforce Competitiveness of REgionAl Transport SMEs(Ιnterreg Europe), το ΗΛΕΚΤΡΟΝ Εργαστήριο αριστείας παρακολούθησης περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις μεταφορές και προώθησης της ΗΛΕΚΤΡΟκίνησης σε Νησιωτικές περιοχές και το ΝΕΜΟ «Νέες και Ευέλικτες Μορφές Ηλεκτροκίνησης στο Νότιο Αιγαίο. Είναι Τεχνικός Ασφαλείας από το 2004, Εκλεκτής Δόμησης από το 2011 και Ενεργειακός Επιθεωρητής από το 2016. Διετέλεσε συντονίστρια του ερευνητικού προγράμματος «Κυκλοφοριακή Οργάνωση Πόλεως Ξάνθης». Διατελεί Γενική Γραμματέας της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ (ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ), μέλος του ΣΥΠΟΘΑ (ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ & ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΩΝ) και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Τμήμα Δωδεκανήσου. Τα κύρια πεδία ενδιαφέροντος και δραστηριοποίησής της εντοπίζονται στην Οδική Ασφάλεια, Ηλεκτρικά οχήματα, Κινητικότητα για όλους, Συνεργατικά Συστήματα, Βιώσιμες μεταφορές. Ανάλυση της ζήτησης και προσφοράς τουριστικών υπηρεσιών παντός τύπου και συσχέτισή τους με τις σχετικές αλυσίδες πολυμεσικών μεταφορών για την εξυπηρέτησή τους. Στενή διασύνδεση των τουριστικών υπηρεσιών και του σχετικού οικοσυστήματος με τις υπηρεσίες των μεταφορών που τις υποστηρίζουν Ανάπτυξη λύσεων και συστημάτων για την καλύτερη διασύνδεση τουριστικών προορισμών, με έμφαση σε ανάπτυξη και διαχείριση «άγονων γραμμών» και την υποστήριξη ορθών πολιτικών τιμολόγησής τους.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Πολιτικός Μηχανικός, MSc Διευθύντρια Παραρτήματος ΙΜΕΤ Νοτίου Αιγαίου Επικεφαλής Εργαστηρίου Δ1 «Ευφυείς και προσωποποιημένοι αλγόριθμοι για συνδυασμένες μετακινήσεις και τουριστικές υπηρεσίες»
Πλατεία Μεγάλου Αλεξάνδρου 7,
Ρόδος
Τ.Κ. 85100
Τηλ. +30.2241.037356
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.