.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ο δυναμικός προσομοιωτής οδήγησης του ΙΜΕΤ διαθέτει οθόνη 180ο. Ο προσομοιωτής βασίζεται σε ένα όχημα Smart και ενδείκνυται για τη μελέτη επικίνδυνων καταστάσεων οδήγησης, που δεν θα ήταν ασφαλείς σε πραγματικές συνθήκες (π.χ. οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή φαρμάκων, επικίνδυνες προσπεράσεις κ.α.). Μέσω του προσομοιωτή οδήγησης επιτυγχάνεται η ανάπτυξη πολλών διαφορετικών σεναρίων οδήγησης, ανάλογα με το θέμα της εκάστοτε μελέτης. Η πορεία και η ταχύτητα επιλέγονται ελεύθερα από τον οδηγό και η περιρρέουσα κυκλοφορία περιλαμβάνει έως και 30 διαφορετικά οχήματα –φορτηγά, επιβατικά μοτοσικλέτες και ποδήλατα– κινούμενα σύμφωνα με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας. Η συμπεριφορά οδήγησής τους μπορεί να μεταβληθεί από πολύ επιθετική έως πολύ αργή και μπορούν να επιλεχθούν διάφορες συνθήκες ορατότητας, καιρού και οδοστρώματος, όπως χιόνι, ομίχλη βροχή, νύχτα, κ.α. Επιπρόσθετα, είναι δυνατόν να επιλεγεί οδήγηση μετά από κατανάλωση διαφορετικού ποσού οινοπνεύματος.

Όλοι οι μοχλοί ελέγχου του προσομοιωτή -όπως τιμόνι, μοχλός επιτάχυνσης, μοχλός πέδησης, αλλαγής ταχυτήτων και χειρόφρενο- διαθέτουν σύστημα ανάδρασης, ώστε ο οδηγός να έχει την αίσθηση πραγματικής οδήγησης. Η δυναμική πλατφόρμα και το σύστημα κραδασμών δημιουργεί αληθοφανείς ταλαντώσεις της καμπίνας, το ηχητικό σύστημα δημιουργεί ήχους ανάλογα με το σενάριο οδήγησης και ο οδηγός έχει ένα ευρύ πεδίο όρασης μέσα από τις 5 μεγάλες οθόνες που διαθέτει ο προσομοιωτής του ΙΜΕΤ.

car simulator picture 1 car simulator picture 2

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.