.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Νίκος Δημόκας
Ο Δρ. Νικόλαος Δημόκας απέκτησε το Πτυχίο και το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Επιστήμη των Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο της Κρήτης το 2001 και το 2004 αντίστοιχα. Επιπρόσθετα, το 2010 απέκτησε το Διδακτορικό Δίπλωμα από το Τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τον Αύγουστο του 2001 μέχρι το Δεκέμβριο του 2005 εργάστηκε ως μηχανικός έρευνας και ανάπτυξης στο εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε). Επίσης, από το Σεπτέμβριο του 2010 έως το Σεπτέμβριο του 2012 εργάστηκε ως επισκέπτης Λέκτορας στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Εργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) από τον Οκτώβριο του 2011. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εντοπίζονται στις περιοχές των Κατανεμημένων Συστημάτων και Διαχείρισης Δεδομένων. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνά του εστιάζεται στα κατανεμημένα συστήματα πάνω από ασύρματα δίκτυα (Ασύρματα Δίκτυα Αισθητήρων, Κινητά Τυχαία Δίκτυα, Τυχαία Δίκτυα Οχημάτων), κινητή και διάχυτη υπολογιστική με έμφαση στη διαχείριση και διάχυση των δεδομένων, κινητά δίκτυα και εφαρμογές, ανάκτηση πληροφορίας ιστού και υπηρεσίες διάχυτης νοημοσύνης με έμφαση στους ηλικιωμένους και στους ανθρώπους με αναπηρία. Ο Νικόλαος Δημόκας έχει συμμετάσχει σε 6 Ευρωπαϊκά και Ελληνικά ερευνητικά έργα. Η ερευνητική του δραστηριότητα περιλαμβάνει 6 δημοσιεύσεις σε παγκόσμια συνέδρια, 2 σε εθνικά συνέδρια, 5 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και 2 κεφάλαια σε βιβλία. Είναι κριτής σε πολλά επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια όπως το IEEE Transactions on Mobile Computing, το IEEE Transaction on Multimedia Computing Communications and Applications, το Computer Journal, το Wireless Networks κ.α. Τέλος, έχει λάβει περισσότερες από 210 ετεροαναφορές για το επιστημονικό του έργο.
Στοιχεία Επικοινωνίας

Dr. Πληροφορικός - MSc Επιστήμης Υπολογιστών
6o χλμ. Χαριλάου - Θέρμης
Τ.Κ. 57001
Τ.Θ. 60361
Τηλ. +30.2310.498432
Fax. +30.2310.498269
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.