.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Αλέξανδρος Δεληγιάννης

Ο Αλέξανδρος Δεληγιάννης είναι data engineer που έχει να επιδείξει πολύτιμες συνεισφορές σε όλες τις πτυχές της εταιρικής έρευνας και ανάπτυξης, από την ανάλυση δεδομένων έως τη μηχανική δεδομένων. Διαθέτει ισχυρό μαθηματικό υπόβαθρο και περισσότερα από έξι χρόνια εμπειρίας ως data engineer σε εταιρικά τμήματα R&D, δημιουργώντας υπηρεσίες εξατομίκευσης για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών και την αύξηση του conversion rate. Εξειδικεύεται στη διεξαγωγή στοχευμένης έρευνας σε τεχνολογίες αιχμής για την ανάπτυξη εφαρμογών που βασίζονται σε μοντέλα, στο σχεδιασμό πρωτοτύπων αλγορίθμων και στην αξιολόγηση των εξαγόμενων εφαρμοζόμενων υπηρεσιών. Έχει δημοσιεύσει πολλά από τα ερευνητικά του αποτελέσματα σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια.

Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως data engineer και επιστημονικός συνεργάτης στο Ελληνικό Ινστιτούτο Μεταφορών (HIT), όπου ασχολείται με το σχεδιασμό data pipelines, τη δημιουργία RESTful API, την μοντελοποίηση και ανάλυση δεδομένων, την εφαρμογή μεθόδων μηχανικής μάθησης και πρόβλεψης και την κατασκευή διαδραστικών dashboard. Έχει εργαστεί στο παρελθόν ως machine learning engineer και ως data analyst. Έχει μεγάλη εμπειρία στη χρήση διαφόρων εργαλείων και τεχνολογιών, όπως Python, Scala, Microsoft Azure, AWS, IBM Cloud, Apache Spark, Apache Kafka, MongoDB, MySQL και άλλα. Έχει επίσης σχεδιάσει και εφαρμόσει ad-hoc πιλοτικά προγράμματα πελατών μέσω δοκιμών A/B και αρχιτεκτονικών λογισμικού συμβατών με το GDPR. Έχει ολοκληρώσει πολλαπλά έργα προγραμματισμού κυρίως σε γλώσσες Python και R. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Big Data Science από το Queen Mary University of London (2015-2016) και πτυχίου στα Μαθηματικά από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (2010-2014). Είναι επίσης πιστοποιημένος από το Microsoft Azure.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Data Engineer – Research Associate, M.Sc. Data Scientist, B.S. Mathematician
6o χλμ. Χαριλάου - Θέρμης
Τ.Κ. 57001
Τ.Θ. 60361
Τηλ. +30.2310.498495
Fax. +30.2310.498269
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.