.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Άννα Κορτσάρη

Η κα. Άννα Κορτσάρη είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Ελληνικό Ινστιτούτο Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Είναι διπλωματούχος Πολίτικος Μηχανικός του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, και έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών (Τομέας Μεταφορών, Συγκοινωνιακής Υποδομής, Διαχείρισης Έργων και Ανάπτυξης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης) με τη Διδακτορική της Διατριβή να εστιάζει στις σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Εργάζεται στο ΙΜΕΤ από το 2005 και έχει συμμετάσχει σε πολλά Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Προγράμματα και συγκοινωνιακές μελέτες.

Είναι υπεύθυνη του Εργαστηρίου «Σιδηροδρομικά Συστήματα Μεταφορών και Υπηρεσίες» του ΙΜΕΤ. Στόχος του εν λόγω εργαστηρίου είναι η οργάνωση και περαιτέρω ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών, με σκοπό την δημιουργία σημαντικά βελτιστοποιημένων συστημάτων σιδηροδρομικών μεταφορών που θα μπορούν να λειτουργήσουν ως ένα περιβαλλοντικά φιλικό, εναλλακτικό μέσο μεταφοράς, καθώς και ως μέρος μιας ευρύτερης πολυτροπικής αλυσίδας. Επιπλέον έχει εργαστεί πάνω σε πολλά άλλα θέματα, όπως η διαχείριση κινητικότητας, οι ευφυείς μεταφορές και οι εμπορευματικές μεταφορές. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και πολύ καλά Ιταλικά και Γαλλικά. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή πολλών επιστημονικών άρθρων και ανακοινώσεων σε συνέδρια.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
Αιγιαλείας 52, Μαρούσι, Αθήνα
Τ.Κ. 15125
Τηλ. 30.211.1069594
Fax. +30.210.6892118
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.