.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Μαρία Χατζηαθανασίου

Η Μαρία Χατζηαθανασίου είναι Επιστημονική Συνεργάτης του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Aπό το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Α.Π.Θ. το 2005 και απέκτησε την ειδικότητα του Συγκοινωνιολόγου Μηχανικού το 2007, μετά από παρακολούθηση του διατμηματικού προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών του Α.Π.Θ.: «Σχεδιασμός, Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών». Έκτοτε έχει συνεργαστεί, ως ελεύθερος επαγγελματίας, με τεχνικά γραφεία μελετών δημοσίων έργων, με κύρια δραστηριότητα την εκπόνηση κυκλοφοριακών μελετών και μελετών στάθμευσης.

Από το Νοέμβριο του 2010, οπότε και ξεκίνησε η απασχόλησή της στο ΙΜΕΤ-ΕΚΕΤΑ, το κύριο ερευνητικό και εργασιακό της αντικείμενο έγκειται στην προσομοίωση της κυκλοφορίας με τη χρήση μακροσκοπικών μοντέλων, στην ανάλυση κυκλοφοριακών δεδομένων, στη διαχείριση κινητικότητας και ζήτησης, στην ανάπτυξη (προτάσεων) «βιώσιμων» συστημάτων μεταφορών, στη συμμετοχικότητα και ευαισθητοποίηση φορέων και πολιτών για την βιώσιμη αστική κινητικότητα και σχεδιασμό, αλλά και στην εκπαίδευση ανηλίκων σε θέματα οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς μετακινούμενου.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Επιστημονικός Συνεργάτης Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός, MSc Συγκοινωνιολόγος
6o χλμ. Χαριλάου - Θέρμης
Τ.Κ. 57001
Τ.Θ. 60361
Τηλ. +30.2310.498487
Fax. +30.2310.498269
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.