.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Παναγιώτης Τζένος
Ο Παναγιώτης Τζένος αποφοίτησε το 2005 από το τμήμα Πληροφορικής της σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ, ενώ το 2007 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα εξειδίκευσης στην κατεύθυνση των Επικοινωνιακών Συστημάτων. Κατά το παρελθόν έχει εργαστεί ως προγραμματιστής – αναλυτής, λαμβάνοντας ενεργά μέρος στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη ERP και CRM συστημάτων. Από το 2009 είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών, με κύριους τομείς εξειδίκευσης το σχεδιασμό και την ανάλυση αλγορίθμων και την ανάπτυξη λογισμικού.
Tο επαγγελματικό και επιστημονικό του υπόβαθρο περιλαμβάνει ευρεία γνώση μεθόδων, γλωσσών και εργαλείων ανάπτυξης λογισμικού (UML, ANSI-ISO C/C++, .NET Framework κα.), πολύ καλή γνώση παραδοσιακών ΣΔΒΔ (MSSQL, PostgreSQL, MySQL, SQLite), την ανάπτυξη εφαρμογών αρχιτεκτονικής N-tier, Συστήματα Γεωγραφικών Πληροφοριών (T-SQL, ESRI ArcGIS, GeoServer), το σχεδιασμό και την ανάπτυξη εφαρμογών (JS and frameworks, CSS/HTML) και υπηρεσιών (SOAP, RESTful) διαδικτύου καθώς και την άριστη γνώση σχεδιασμού και διαχείρισης τοπικών δικτύων (Virtualization Technologies, Active Directory, Windows Server, Linux).
Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη διαχείριση και τις μεθόδους επεξεργασίας μεγάλων δεδομένων για το σχεδιασμό αστικής κινητικότητας, στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη αλγορίθμων πολυτροπικής μετακίνησης και στην αναγνώριση προτύπων κινητικότητας και τη δημιουργία προβλέψεων μέσω αλγορίθμων μηχανικής μάθησης.
Στοιχεία Επικοινωνίας

Επιστημονικός Συνεργάτης Προγραμματιστής Η/Υ - MSc Επικοινωνιακά Συστήματα και Τεχνολογίες
6o χλμ. Χαριλάου - Θέρμης
Τ.Κ. 57001
Τ.Θ. 60361
Τηλ. +30.2310.498436
Fax. +30.2310.498269
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.