.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Ιωάννης Μπενέκος

Ο Δρ Μπενέκος είναι Πολιτικός Μηχανικός εγγεγραμμένος στο Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας με 24+ χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας. Είναι εθνικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Τεχνική Επιτροπή (TC) 1.4 - Κλιματική αλλαγή και ανθεκτικότητα των οδικών δικτύων της PIARC (Παγκόσμια Ένωση Οδών). Κατά τη διάρκεια του κύκλου 2016-2019 της PIARC ήταν Πρόεδρος της TC A.3 - Διαχείριση κινδύνων, όπου, από το 2008 ως εθνικός εκπρόσωπος, καθοδηγεί διεθνείς διεπιστημονικές ερευνητικές ομάδες εργασίας σε θέματα διαχείρισης κινδύνων και έκτακτης ανάγκης/καταστροφών και έχει εργαστεί σε διάφορα έργα που αφορούν τη διαχείριση κινδύνων σε οδικές υποδομές. Το 2013 ήταν πρώτος επιλαχών για τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Διάσκεψης των Ευρωπαίων Διευθυντών Οδών (CEDR).

Ο Δρ Μπενέκος έχει διαχειριστεί διάφορα έργα μηχανικού, έχει εκπονήσει και υλοποιήσει ερευνητικά προγράμματα και αποφάσεις στρατηγικού σχεδιασμού, έχει ηγηθεί και καθοδηγήσει διεπιστημονικές και διεθνείς ομάδες ως σύμβουλος μηχανικός, σε διεθνείς οργανισμούς και σε ακαδημαϊκά/ερευνητικά ιδρύματα. Έχει επίσης διδάξει διάφορα μαθήματα, μεταξύ των οποίων Διαχείριση Έργων και Διαχείριση Εταιρικών Κινδύνων, ως Επίκουρος Καθηγητής σε διάφορα Πανεπιστήμια και έχει παράσχει σεμινάρια διαχείρισης κινδύνων και στρατηγικού σχεδιασμού σε επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Από το 2019, είναι επικεφαλής του Εργαστηρίου Διαχείρισης Κινδύνων και Ανθεκτικότητας Α.5 στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) και Επιστημονικός Υπεύθυνος για έργα του Ορίζοντα 2020 που σχετίζονται με τη διαχείριση καταστροφών. Το 2021 εντάχθηκε στη Θεματική Ομάδα για την Ασφάλεια και την Ανθεκτικότητα της European Conference of Transport Research Institutes (ECTRI) ως συν-επικεφαλής εκ μέρους του ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Επικεφαλής Εργαστηρίου Α5
Πολιτικός Μηχανικός & Μηχανικός Περιβάλλοντος, M.Sc., Ph.D.
Αιγιαλείας 52, Μαρούσι, Αθήνα
Τ.Κ. 15125
Τηλ. +30.211.1069555
Fax. +30.210.6533031
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.