.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.
Φωτογραφία Λάμπρος Μητρόπουλος

Ο Δρ. Λάμπρος Μητρόπουλος είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτυών Mεταφορών (ΙΜΕΤ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης. Απέκτησε το δίπλωμα του Πολιτικού Μηχανικού από το University of Brighton, το μεταπτυχιακό τίτλο στις Μεταφορές από το Imperial College και το University College του Λονδίνου το 2006, καθώς και τον τίτλο του Δρ. Συγκοινωνιολόγου Μηχανικού από το University of Hawai’i τo 2011. Το ερευνητικό του ενδιαφέρον έγκειται στον τομέα των βιώσιμων μεταφορών, την αξιολόγηση της βιωσιμότητας, την αστική και δημόσια συγκοινωνία, τα εναλλακτικά καύσιμα και τεχνολογίες οχημάτων, τα καινοτόμα μέτρα κινητικότητας, τις σιδηροδρομικές μεταφορές και τα μοντέλα λήψη αποφάσεων. Επίσης κατείχε θέση μεταδιδακτορικού ερευνητή στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο όπου ασχολήθηκε με τις επιπτώσεις νέων τεχνολογιών οχημάτων και στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης όπου ασχολήθηκε με συγκοινωνιακά έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το Federal Highway Administration (FHWA) και το Hawai’i Department of Transportation (HDOT). Στον Δρ. Μητρόπουλο έχει απονεμηθεί το πρώτο βραβείο PIARC 2011 για δημοσίευση σχετικά με την Αειφόρο Ανάπτυξη, ενώ έχει δημοσιεύσει και σε επιστημονικά περιοδικά. Ο Δρ. Μητρόπουλος ήταν πρόεδρος των φοιτητών του ΙΤΕ στο Πανεπιστήμιο της Χαβάης και μέλος των ITE, ASCE και SAE.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Επιστημονικός Συνεργάτης Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός- MSc στις συγκοινωνίες, PhD Transport
Αιγιαλείας 52, Μαρούσι, Αθήνα
Τ.Κ. 15125
Τηλ. +30.2111.069594
Fax. +30.210.6533031
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Βιογραφικό σημείωμα

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.