.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο της Ημερίδας του έργου FENIX, που έλαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο, χθες 25 Ιανουαρίου 2023, ο Διευθυντής του ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ Δρ. Ε. Μπεκιάρης υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές, κ. Μ. Παπαδόπουλο, για την περαιτέρω ανάπτυξη και ανάδειξη του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Μεταφορών και Εφοδιαστικής, που αναπτύχθηκε από το ΙΜΕΤ στο πλαίσιο του έργου FENIX.

 

Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, κ. Μ. Παπαδόπουλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Εφοδιαστικής, κ. Αθ. Ζηλιασκόπουλος. Την ημερίδα συνδιοργάνωσε η Δρ.  Γ. Αϋφαντοπούλου, Διευθύντρια Ερευνών και Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ.

 

Ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ ευχαρίστησε δημόσια στον χαιρετισμό του την Δρ. Αϋφαντοπούλου και την ομάδα της για την άψογη υλοποίηση του έργου, ενώ ανέφερε πως επιτέλους καταφέραμε στην Ελλάδα το αυτονόητο για το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, να επιτύχουμε τη θεσμική συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τους κύριους ερευνητικούς φορείς στον χώρο των Μεταφορών, αλλά και σημαντικές εταιρείες με σκοπό την τελική ψηφιοποίηση και αναβάθμιση της όλης εφοδιαστικής αλυσίδας. Το έργο FENIX δεν είναι απλά ακόμη ένα Ευρωπαϊκό έργο αλλά η απαρχή και ο καταλύτης της ψηφιοποίησης και μεγέθυνσης του Τομέα των Logistics στη χώρα μας.

fenix event image 1

fenix event image 2

fenix event image 3

fenix event image 4

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.