.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Μετά το πρώτο πρόγραμμα επιτάχυνσης, και λόγω της υψηλής αναγνώρισης και των θετικών επιτευγμάτων του, το πρόγραμμα E+ Mobility Accelerator άνοιξε την πρόσκληση υποβολής αιτήσεων για το 2023. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι νεοφυείς επιχειρήσεις αστικής κινητικότητας που επιλύουν προκλήσεις που σχετίζονται με τους τομείς της ενέργειας, της μικροκινητικότητας και της κοινής κινητικότητας.

Το πρόγραμμα E+ Mobility Accelerator είναι ένα έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΙΤ Urban Mobility, μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ), ενός οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόγραμμα στοχεύει να γίνει μια ισχυρή πλατφόρμα για τη μετατροπή καινοτόμων νεοφυών επιχειρήσεων κινητικότητας σε επιτυχημένες εταιρείες μέσω της επιτάχυνσης των επιχειρηματικών μοντέλων τους.

Το έργο θα υποστηρίξει 10 νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν λύσεις στους προαναφερθέντες τομείς, υποστηρίζοντας αναδυόμενες εταιρείες με επιχειρηματική και τεχνική καθοδήγηση, παρέχοντας πρόσβαση σε σημαντικούς εμπλεκόμενους φορείς με στόχο την αναγνώριση και ένταξή τους στην αγορά, συνδέοντάς και προετοιμάζοντάς τους για την κατασκευή πιλοτικών προγραμμάτων με σχετικούς ενδιαφερόμενους φορείς. Μέσω αυτού του προγράμματος, ο στόχος είναι να επιταχυνθεί η εισαγωγή λύσεων που αναπτύσσονται από νεοσύστατες επιχειρήσεις στην αγορά, βοηθώντας παράλληλα τις πόλεις και τις εταιρείες να επιλύσουν τις προκλήσεις τους ταχύτερα και πιο αποτελεσματικά.

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης της κινητικότητας E+ Mobility Accelerator θα προσφέρει σε 10 επιλεγμένους αιτούντες:

 • Εξατομικευμένη επιχειρηματική καθοδήγηση και εκπαίδευση, έως 30 ώρες
 • Καθοδήγηση από ειδικούς του κλάδου και έμπειρους ιδρυτές
 • Επικύρωση προϊόντων και τεχνολογιών με δυνητική πρόσβαση σε ένα δίκτυο ζωντανών εργαστηρίων
 • Καθοδήγηση επενδυτών και πιθανές επαφές με επενδυτές και κεφάλαια VC
 • Πρόσβαση σε επενδυτικές πρωτοβουλίες και χρηματοδοτικά μέσα του ΕΙΤ για την αστική κινητικότητα
 • Εισιτήρια για το Tomorrow.Mobility 2023, που διοργανώνεται από τη Fira de Barcelona με την συν-διοργάνωση του ΕΙΤ Urban Mobility. Μία από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις νεοφυών επιχειρήσεων στην Ευρώπη με ιδιαίτερη έμφαση στο μέλλον της κινητικότητας εντός των πόλεων.
 • Προώθηση της startup σας μεταξύ του δικτύου κοινοπραξιών και μέσω των καναλιών επικοινωνίας τους.
 • Πρόσβαση σε επιχειρήσεις της ΕΕ, ζωντανά εργαστήρια, πόλεις, επενδυτές και άλλους επιχειρηματίες.
 • Πρόσβαση σε επιχορήγηση ύψους 2.500€

Πέρυσι οι νεοφυείς εταιρείες Hydrogen Alfa, κατασκευαστής συστήματος αποθήκευσης υδρογόνου, και Bavertis, ένα λογισμικό παρακολούθησης ενέργειας, επιλέχθηκαν ως οι καλύτερες νεοφυείς εταιρείες από το πρώτο μέρος του προγράμματος. Αυτό τους επέτρεψε να ενταχθούν στο χαρτοφυλάκιο αστικής κινητικότητας των εταιρειών που επενδύουν στο ΕΙΤ, μια ευκαιρία με μεγάλα οφέλη για την ανέλιξη των εταιρειών τους.

Για την πρόσκληση του 2023, οι αιτούντες θα πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

 • Μια σαφής, επεκτάσιμη επιχειρηματική ευκαιρία κατά προτίμηση με TRL 4 - 7
 • Ομάδα με τουλάχιστον 2 άτομα πλήρους απασχόλησης (όχι εταιρείες που αποτελούνται μόνο από τον ιδρυτή τους).
 • Η νεοφυής επιχείρηση πρέπει να έχει συσταθεί σε χώρες της ΕΕ ή του προγράμματος «Ορίζων Ευρώπη»
 • Οι ιδρυτές και οι εργαζόμενοι (π.χ. Πρόγραμμα ιδιοκτησίας μετοχών εργαζομένων, ESOP) θα πρέπει να κατέχουν περισσότερο από το 50% των μετοχών
 • Μόλις το 10% των μετοχών σας επιτρέπεται να ανήκουν εκτός των επιλέξιμων χωρών.
 • Εστίαση της εταιρίας στους τομείς της ενέργειας, της μικροκινητικότητας και της κοινής κινητικότητας

Επικεφαλής της κοινοπραξίας είναι το Πανεπιστήμιο της Καταλονίας-BarcelonaTech (UPC) σε συνεργασία με την CARNET, το Δημοτικό Συμβούλιο της Βαρκελώνης, την Barcelona Active CTAG- Automotive Technology Centre of Galicia, την UPF Ventures, τη Ferrovial, τον Κόμβο Συνδεδεμένης Κινητικότητας, το ΕΚΕΤΑ και την ENEA.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 21 Απριλίου 2023.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα και τον τρόπο συμμετοχής, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.eiturbanmobility.eu/impact-ventures/accelerator/e-mobility/

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με:

Josep Maria Salanova Grau, EKETA-IMET (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Cristina López de la Osa - CARNET (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Eden Djanashvili – Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) - Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Σχετικά με το EIT Urban Mobility

  

Το πρόγραμμα E+Mobility Accelerator είναι ένα έργο υπό την υποστήριξη του ΕΙΤ Urban Mobility.

To EIT Urban Mobility είναι μια πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ), αποσκοπεί στην επιτάχυνση των λύσεων και της μετάβασης προς ένα σύστημα μεταφορών με επίκεντρο τον χρήστη, ολοκληρωμένο και ουσιαστικά πολυτροπικό. Ως η κορυφαία ευρωπαϊκή κοινότητα καινοτομίας για την αστική κινητικότητα, το ΕΙΤ Urban Mobility εργάζεται για την αποφυγή του κατακερματισμού, διευκολύνοντας τη συνεργασία μεταξύ πόλεων, επιχειρήσεων, εκπαιδευτικών φορέων έρευνας και καινοτομίας για την επίλυση των πλέον πιεστικών προκλήσεων κινητικότητας των πόλεων. Χρησιμοποιώντας τις πόλεις ως ζωντανά εργαστήρια, οι εμπλεκόμενοι φορείς του EIT θα αναδείξουν τους τρόπους με τους οποίους οι νέες τεχνολογίες μπορούν να λειτουργήσουν για την επίλυση  προβλημάτων σε πραγματικές πόλεις μεταφέροντας ανθρώπους, αγαθά και απόβλητα με πιο έξυπνους τρόπους.

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.