.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 11o “Σεμινάριο Νέων Ερευνητών” (Young Researchers’ Seminar - YRS 2023), που πραγματοποιήθηκε στις 15-17 Μαΐου στην Λισαβόνα της Πορτογαλίας. To συνέδριο συγκέντρωσε 33 νέους ερευνητές από 14 χώρες, 16 εκπαιδευτές από 8 χώρες, καθώς και εκπροσώπους Οργανισμών στον τομέα των Μεταφορών, δημιουργώντας την ευκαιρία για παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων, εμπειρία στη διαδικασία διάχυσης της έρευνας, ανταλλαγή ιδεών για θέματα οδικών, σιδηροδρομικών, θαλάσσιων και πολυμεσικών μεταφορών, καθώς και νέες ευκαιρίες συνεργασίας μεταξύ των παρευρισκόμενων.

Στην Έναρξη του Συνεδρίου, ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ Δρ. Ε. Μπεκιάρης απεύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του οργανισμού EURNEX (the EUropean rail Research Network of EXcellence), του οποίου διατελεί Πρόεδρος. Ο Δρ. Μπεκιάρης παρουσίασε τo EURNEX και τις δράσεις του, καθώς και μίλησε για τα ενεργά και απερχόμενα ερευνητικά έργα του Οργανισμού.

Ο Δρ. Μπεκιάρης, καθώς επίσης και η Ε. Γαϊτανίδου, Επικεφαλής του Εργαστηρίου «Οδική Ασφάλεια» του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού FERSI (Forum of European Road Safety Research Institutes), ως μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Συνεδρίου, ανέλαβαν και ρόλο αξιολογητών στις ερευνητικές εργασίες που παρουσιάστηκαν.  

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ξεχώρισαν και βραβεύθηκαν οι παρακάτω 3 ερευνητικές εργασίες:

  • Sander, “Detecting latent relations within in-depth accident data using network graphs”.
  • Emanuelsson, “Differences in drivers’ attitudes and behavior towards ambulances and police vehicles”.
  • S. Himmelbauer, “Conceptual design and evaluation of sensor technology for automatic uncoupling of railroad wagons”.

Ο Δρ. Μπεκιάρης είχε την τιμή να κλείσει το Σεμινάριο, συνοψίζοντας τα κύρια αποτελέσματα και συγχαίροντας τους συμμετέχοντες για την εξαιρετική δουλειά τους.

To Young Researchers’ Seminar διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια, με την υποστήριξη των οργανισμών ECTRI, FERSI, FERHL, HUMANIST και ΕURNEX.

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.