.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Οι κορυφαίοι Eυρωπαϊκοί φορείς στον τομέα των Ευφυών Συστημάτων Mεταφορών (ITS) έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για την παροχή πρωτοποριακών μαθημάτων κατάρτισης και εκπαίδευσης, βασισμένων στο μαζικό μοντέλο Online Open Course. Τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 17 Απριλίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης ITS e-learning (www.its-elearning.eu).

Η εγγραφή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης είναι ανοικτή και δωρεάν. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τα συστήματα ITS και τα συνεργατικά συστήματα ITS (C-ITS) και να βιώσουν αυτές τις τεχνολογίες αιχμής από πρώτο χέρι, χάρη στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές παρουσιάσειςαπό επαγγελματίες του τομέα με μεγάλη εμπειρία. Η ηλεκτρονική κατάρτιση θα υποστηριχθεί και από άλλες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ευρώπη τους επόμενους μήνες.
Εμπειρογνώμονεςστον χώρο των ITS, συμπεριλαμβανομένου του καθηγητή Eric Sampson από το ERTICO, του Δρ. Simon Edwards από το Πανεπιστήμιο του Newcastle, της κ. Katharina Zwick, διευθύντριας κινητικότητας της AustriaTech, και της Monica Giannini, Διευθύνουσας Συμβούλου της Διεθνούς Οδικής Ένωσης (IRU), θα καθοδηγήσουν τους μαθητές και θα παρέχουνσυμβουλές σε όλα τα μαθήματα.

Το online πρόγραμμα κατάρτισης αποτελείται από εννέα ενότητες που καλύπτουν διάφορες πτυχές των ITS και καλύπτει όλα τα επίπεδα. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων:

  • Εισαγωγή στα ITS,
  • Επιπτώσεις των ITS,
  • Οικονομικά κίνητρα και επιχειρηματικά μοντέλα,
  • Προστασία δεδομένων και καθοδήγηση σχετικά με την ανάπτυξη των C-ITS.

Η ευέλικτη οργάνωση των μαθημάτων επιτρέπει στους εκπαιδευομένους να συμμετέχουν με το δικό τους ρυθμό, καθιστώντας το κάθε μάθημα προσβάσιμο σε επαγγελματίες του ακαδημαϊκού χώρου, των δημόσιων φορέων, της διαχείρισης της κυκλοφορίας, της βιομηχανίας ή των φορέων εκμετάλλευσης υποδομών.

Η πλατφόρμα και τα μαθήματα έχουν αναπτυχθεί από μια κοινοπραξία εμπειρογνωμόνων και επαγγελματιών των ITS, μέσω του χρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έργου "CAPITAL" (http://capital-project.its-elearning.eu). Το έργοCAPITAL (Collaborative cApacity Programme on Intelligent Transport Systems Training-educAtion and Liaison) είναι μια δράση υποστήριξης που αφορά στον σχεδιασμό και στην υλοποίηση ενός συνεργατικού προγράμματος ανάπτυξης ικανοτήτων.Ο κύριος στόχος του έργου CAPITAL είναι να δημιουργήσει μια κοινότητα ανάπτυξης συνεργατικών δυνατοτήτων και ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης για την υποστήριξη δημόσιων και ιδιωτικών φορέων υλοποίησης ευφυών συστημάτων μεταφορών (ITS & C-ITS).

Περισσότερες πληροφορίες:
Παναγιώτης Ιορδανόπουλος
Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών
Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης
T: +302310498443, e: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

capital elearning platform image

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.