.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

project logo

Ακρωνύμιο: TrialsNet
Τίτλος έργου: TRials supported by Smart Networks beyond 5G (TrialsNet)
Διάρκεια: 36 μήνες (01/01/2023 – 31/12/2025)

Περιγραφή:Οι Έξυπνες Πόλεις έχουν ήδη τραβήξει την προσοχή ως μία από τις δυνητικές λύσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Οι τεχνολογίες beyond 5G/6G αποτελούν υποψήφιες λύσεις που μπορούν να επηρεάσουν θετικά βασικές κοινωνικές αξίες, όπως η βιωσιμότητα, η ανθεκτικότητα, η συμπερίληψη, η εμπιστοσύνη, η ασφάλεια, κλπ.

Το όραμα του Ευρωπαϊκού έργου TrialsNet είναι να καταστήσει δυνατή την υλοποίηση αξιόλογων κοινωνικών αξιών μέσω της εφαρμογής τεχνολογιών beyond 5G, οι οποίες θα είναι προπαρασκευαστικές για τη μετάβαση στην επόμενη γενιά των κινητών δικτύων.

Στόχοι: Το TrialsNet θα υλοποιήσει πλήρεις και μεγάλης κλίμακας δοκιμές για την εφαρμογή ενός συνόλου καινοτόμων εφαρμογών 6G βασισμένων σε διάφορες τεχνολογίες, όπως Cobots, Metaverse, το Massive Twinning, Internet of Senses και άλλα, καλύπτοντας τους τρεις σχετικούς τομείς των αστικών οικοσυστημάτων στην Ευρώπη: i) Υποδομές, Μεταφορές, Οδική Ασφάλεια & Κυβερνοασφάλεια, ii) eHealth και Διαχείριση Έκτακτων Καταστάσεων και iii) Πολιτισμός, Τουρισμός και Ψυχαγωγία. Αυτό το μελλοντικό οικοσύστημα είναι πιο συνεργατικό και συμπεριληπτικό από τις προηγούμενες γενιές δικτύων, και το TrialsNet στοχεύει να ηγηθεί, προάγοντας ανοιχτές αρχιτεκτονικές, μεγάλα πειραματικά πεδία και μια πολυ-συμμετοχική προσέγγιση με στόχο τη σύνδεση του ψηφιακού με το φυσικό κόσμο.

Το TrialsNet θα προτείνει τεχνολογικές καινοτομίες για την υλοποίηση υπηρεσιών στον τομέα της επικοινωνίας, προκειμένου να επιτρέψει στην Ευρώπη να καταλάβει μια κορυφαία θέση και στη διαδικασία τυποποίησης (π.χ., 3GPP, ETSI), διασφαλίζοντας έτσι μια κορυφαία θέση για την Ευρώπη στην παγκόσμια αγορά των Τεχνολογιών Πληροφοριών & Επικοινωνιών (ICT) τα επόμενα χρόνια.

Χάρη στις δραστηριότητές του, το TrialsNet θα συμβάλει στην ηγεσία της Ευρώπης στον τομέα των τεχνολογιών επικοινωνίας και στις μελλοντικές αναδυόμενες τεχνολογίες, ενισχύοντας τις Ευρωπαϊκές δυνατότητες σε τομείς-κλειδιά των μελλοντικών υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο των τριών τομέων που παρουσιάστηκαν παραπάνω, το TrialsNet θα σχεδιάσει και θα υλοποιήσει 13 καινοτόμες περιπτώσεις χρήσης (Use Cases) που θα αναπτυχθούν με τη συμμετοχή πραγματικών χρηστών σε ευρείς περιοχές στην Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και τη Ρουμανία. Οι πανευρωπαϊκές περιπτώσεις χρήσης του TrialsNet σε διαφορετικές περιοχές της Ευρώπης στοχεύουν και σε διαφορετικές υλοποιήσεις της ίδιας περίπτωσης χρήσης σε διαφορετικές χώρες, επιτρέποντας έτσι μια ολιστική αξιολόγηση των βασικών δεικτών απόδοσης (KPIs) του δικτύου και των βασικών δεικτών αξιών (KVIs) των εφαρμογών 6G σε διάφορα πλαίσια και σενάρια, συμπεριλαμβανομένων διαφορετικών αναπτυγμένων δικτύων και λύσεων.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Tο IMET συμμετέχει στην οργάνωση και διενέργεια του Open Call του έργου, συντονίζοντας επίσης την παρακολούθηση και αξιολόγηση των δραστηριοτήτων και αποτελεσμάτων των επιλεγμένων προτάσεων, καθώς και τη σύνδεση των αποτελεσμάτων τους με τις υπάρχουσες δραστηριότητες του έργου και τις πιλοτικές δοκιμές ευρείας κλίμακας.

Επίσης, το ΙΜΕΤ συμμετέχει στον προσδιορισμό, την ανάπτυξη και την ενσωμάτωση των περιπτώσεων χρήσης (UCs) και τις πιλοτικές δοκιμές που θα διενεργηθούν στην Ελλάδα στην κατηγορία Έξυπνη Παρακολούθηση Πλήθους και Επείγουσα Διάσωση (Smart Crowd Monitoring και MCI και Emergency Rescue που θα δοκιμαστούν σε πραγματικές επιτόπιες συνθήκες στην Τεχνόπολη Αθηνών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους πιο ευάλωτους χρήστες/ταξιδιώτες.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:
Ματίνα Λουκέα
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 211 1069 556
Αριστοτέλης Σπηλιώτης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 211 1069 562

 

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.