.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

5g routes eu project logo

Ακρωνύμιο: 5G-ROUTES
Τίτλος έργου: 5th Generation connected and automated mobility cross-border EU trials
Διάρκεια: 36 μήνες (01/09/2020-31/08/2023)

Περιγραφή: Το 5G-ROUTES είναι ένα τριετές Ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο καινοτομίας του Ορίζοντα 2020 (www.5g-routes.eu) που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020. Στοχεύει στη διεξαγωγή προηγμένων δοκιμών των πιο αντιπροσωπευτικών και καινοτόμων εφαρμογών Συνδεδεμένης και Αυτοματοποιημένης Οδήγησης (CAD) που λειτουργούν απρόσκοπτα σε καθορισμένο διασυνοριακό δρόμο 5G («Via Baltica-North») που εκτείνεται στα σύνορα 3 κρατών-μελών της ΕΕ (Λετονία-Εσθονία-Φινλανδία) προκειμένου να επικυρωθούν οι νέες τεχνολογίες 5G και οι σχετικές προδιαγραφές 3GPP υπό ρεαλιστικές συνθήκες. Απώτερος στόχος του έργου είναι να επιταχύνει την ευρεία ανάπτυξη διαλειτουργικών οικοσυστημάτων και υπηρεσιών 5G CAM σε ψηφιοποιημένους αυτοκινητόδρομους, σιδηροδρόμους και λιμάνια σε όλη την Ευρώπη.

Ρόλος ΙΜΕΤ: Στα πλαίσια του έργου 5G-ROUTES, το ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ εμπλέκεται στις παρακάτω κύριες ερευνητικές δραστηριότητες:

  • Προσδιορισμός των απαιτήσεων του τελικού χρήστη Συνδεδεμένης και Αυτοματοποιημένης Οδήγησης (CAM), συμπεριλαμβανομένης της διατύπωσης λεπτομερών σεναρίων χρήσης και αναγκών χρηστικότητας, καθώς και των σχετικών τεχνολογικών και επιχειρηματικών στόχων, οι οποίες θα επικυρωθούν στις επιτόπιες δοκιμές.
  • Προετοιμασία του σχεδίου ανάπτυξης του 5G-ROUTES CAM και μακροπρόθεσμων στρατηγικών πλήρους ανάπτυξης της υποδομής 5G κατά μήκος ολόκληρου του διαδρόμου «Via Baltica-North».
  • Συμμετοχή σε τρία Σενάρια διασυνοριακής χρήσης 5G που θα αναπτυχθούν στον αυτοκινητόδρομο E264 μεταξύ Εσθονίας και Λετονίας στα σύνορα της Πόλης Valga και συγκεκριμένα σε α) πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και στον έλεγχο σύγκρουσης της συνεργατικής διασταύρωσης, β) Συνδεδεμένη συντήρηση και η) αποφυγή σύγκρουσης με ευπαθείς χρήστες τις οδού. Σε αυτό το πλαίσιο, το ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ συμμετέχει επίσης στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την ολοκλήρωση και τον προ-έλεγχο των καινοτόμων τεχνολογιών που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και θα διευκολύνουν την εκτέλεση των πιλοτικών δοκιμών.
  • Υποστήριξη προηγμένων πιλοτικών δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες για καινοτόμες υπηρεσίες CAM με στόχο την επικύρωση της τεχνολογικής και επιχειρηματικής απόδοσης των περιπτώσεων χρήσης 5G, καθώς και τα τελευταία χαρακτηριστικά 5G πάνω από 3GPP R.16 και R.17, και χρήση νοημοσύνης στη διαχείριση αποτελεσμάτων.
  • Επικεφαλής της εκτίμησης επιπτώσεων και της ανάλυσης κόστους/οφέλους για την αξιολόγηση των προοπτικών των 5G CAM, την εμπορική εκμετάλλευση των τεχνολογιών και επενδύσεων ανάπτυξης, καθώς και των σχετικών κοινωνικών και περιβαλλοντικών παραμέτρων.

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Μαρία Γκέμου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 211 1069 553


Στέλλα Νικολάου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 211 1069 558

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.