.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: ΔΡΟΜΕΑΣ
Τίτλος έργου: Ευφυές Σύστημα Μεταφορών Υποστηριζόμενο από Μη Επανδρωμένο Αερόχημα
Διάρκεια: 30 μήνες (12/05/2020-11/10/2022)

Περιγραφή: Τα Συνεργατικά Ευφυή Συστήματα Μεταφορών C- ITS (Cooperative Intelligent Transport Systems) αποτελούν προηγμένες εφαρμογές τεχνολογιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στις οδικές κυρίως μεταφορές. Τα C- ITS βελτιώνουν την κινητικότητα επιβατών και εμπορευμάτων προσφέροντας υπηρεσίες διαχείρισης κυκλοφορίας, πληροφόρησης των χρηστών της οδού καθώς και εντοπισμού δυσλειτουργιών και ατυχημάτων στο οδικό δίκτυο· επιτρέποντας μια πιο ασφαλή, αποτελεσματική και συντονισμένη χρήση του οδικού δικτύου, μειώνοντας παράλληλα την ενεργειακή κατανάλωση και την ατμοσφαιρική ρύπανση. Στόχος του έργου είναι η κατασκευή ενός καινοτόμου UAS (Unmanned Aerial System- Συστήματος Μη Επανδρωμένου Αεροχήματος) εξοπλισμένο με μονάδα C- ITS με σκοπό την παρακολούθηση και διαχείριση της οδικής κυκλοφορίας και της κατάστασης του οδικού δικτύου. Το πρωτότυπο UAS θα καλύπτει ένα μικρό τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Εγνατία οδού, ενώ η κατασκευή ενός μικρού στόλου θα μπορεί να καλύψει όλο το δίκτυο των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων παρέχοντας υπηρεσίες C- ITS με χαμηλό συγκριτικά κόστος υποδομών.

Στόχοι: Στόχος του έργου είναι η κατασκευή ενός καινοτόμου UAS με σκοπό την παρακολούθηση και διαχείριση της κυκλοφορίας και της κατάστασης του οδικού δικτύου. Το UAS θα επικοινωνεί απευθείας με τα οχήματα που είναι εντός εμβέλειας, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο. Το πρωτότυπο UAS θα καλύπτει ένα μικρό τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Εγνατία οδού, ενώ η κατασκευή ενός μικρού στόλου θα μπορεί να καλύψει όλο το δίκτυο των ελληνικών αυτοκινητοδρόμων παρέχοντας υπηρεσίες ITS με χαμηλό συγκριτικά κόστος υποδομών

Ρόλος ΙΜΕΤ: Η συμμετοχή του ΙΜΕΤ είναι συνεχής σε όλες τις Ενότητες Εργασίας κατά την εξέλιξη του έργου. Κύρια σημεία της συνεισφοράς του ΙΜΕΤ είναι η ανάπτυξη των αλγορίθμων όρασης υπολογιστή για τον εντοπισμό οχημάτων επί της οδού, η παρακολούθηση της κυκλοφορίας, τo σύστημα επικοινωνίας C-ITS και η διεξαγωγή των πιλοτικών δοκιμών.

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Ιωάννης Συμεωνίδης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30.2310.498.482

 logos of funding

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.