.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Τίτλος έργου: Νότιο Αιγαίο – Προσβάσιμη Περιφέρεια
Διάρκεια: 7 μήνες (22/10/2019 - 22/7/2020)

Περιγραφή: Το έργο «Νότιο Αιγαίο – Προσβάσιμη Περιφέρεια» έχει ως στόχο την πλήρη αποτίμηση της προσβασιμότητας των κτιρίων και υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Ρόδο (μέχρι 15 κτίρια) και τη σύνταξη σχετικής μελέτης για την επίτευξη της πλήρους προσβασιμότητάς τους για όλους τους κατοίκους & επισκέπτες με προβλήματα κίνησης, όρασης, ακοής, νοητικά ή άλλα προβλήματα λόγω ηλικίας ή προσωρινά λόγω ατυχήματος).

Στόχοι: Για την επίτευξη των παραπάνω προβλέπονται τα ακόλουθα συγκεκριμένα αποτελέσματα:

  • Δημιουργία ειδικά προσαρμοσμένου ερωτηματολογίου βάσει των προδιαγραφών των 10 κυριότερων διεθνών κανονισμών για αναπηρίες, συμπεριλαμβανομένου του ΥΠΕΧΩΔΕ.
  • Αξιολόγηση εξωτερικού χώρου, πρόσβασης στην κεντρική είσοδο του κτιρίου, εσωτερικού χώρου, ανελκυστήρων, χώρων υγιεινής, άλλων στοιχείων (π.χ. φωτισμός, συναγερμός, κλπ..).
  • Κατηγοριοποίηση των κτιρίων (ως ‘Προσπελάσιμα’, ‘Ημι-προσπελάσιμα’ και ‘Απροσπέλαστα’), βασιζόμενη σε γενικές προδιαγραφές. Παροχή πλήρους περιγραφής της κατάστασης για αξιολόγηση από τον κάθε ενδιαφερόμενο.
  • Αξιολόγηση μόνο της πλήρους αυτόνομης πρόσβασης (χωρίς συνοδό).
  • Δημιουργία φόρμας/ εργαλείου για αξιολόγηση των κτιρίων της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στη Ρόδο και κτιρίων ενδιαφέροντος της (έως 15 κτίρια).
  • Δημιουργία καταλόγου και πλάνου αξιολόγησης κτιρίων και υπηρεσιών.
  • Συγγραφή μελέτης γενικών προτάσεων άμεσης βελτίωσης της προσβασιμότητας κτιρίων και υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου στοιχείων κόστους παρεμβάσεων.
  • Ανάπτυξη εκπαιδευτικού σχήματος για εργαζομένους της Περιφέρειας.

Ρόλος ΙΜΕΤ: To IMET είναι υπεύθυνο για τη διεκπεραίωση όλου του έργου, πιο συγκεκριμένα για την οργάνωση της αξιολόγησης, τη δημιουργία του υλικού για την αξιολόγηση των κτιρίων και του εκπαιδευτικού σχήματος για εργαζομένους της Περιφέρειας την ανάπτυξη μελέτης γενικών προτάσεων άμεσης βελτίωσης της προσβασιμότητας , την επίβλεψη της υλοποίησης άμεσων παρεμβάσεων από συνεργεία Δήμου, την διοργάνωση και ανάπτυξη υλικού για τις σχετικές δράσεις διάχυσης (π.χ. ημερίδες, φυλλάδια, δελτία τύπου), κλπ.

Υπεύθυνος επικοινωνίας:
Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310 498 261/+30 211 10 69 599

 

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.