.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

Ακρωνύμιο: 
Τίτλος έργου: Ηλεκτρικά Οχήματα και Διασυνοριακή Υποδομή Φόρτισης
Διάρκεια: 24 μήνες (13/04/2021 - 12/04/2023)

Περιγραφή: Το κύριο πρόβλημα για τη διάδοση των ηλεκτρικών οχημάτων, είναι η έλλειψη διαρκώς προσβάσιμου, εύχρηστου και διαδεδομένου δικτύου φόρτισης εκτός των πόλεων και η μέτρια ενημέρωση για τα οφέλη των ηλεκτρικών οχημάτων.

Στόχοι: Ο κύριος στόχος είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και συνεργασίας στη διασυνοριακή περιοχή μέσω ενός ζωντανού δικτύου υποστήριξης των ηλεκτρικών οχημάτων από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) και την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο στόχος θα επιτευχθεί με την ενθάρρυνση ΜΜΕ για την εγκατάσταση φορτιστών (συνολικά 50) ώστε να εμπλουτίσουν το υπάρχον διασυνοριακό δίκτυο φόρτισης.

Ειδικοί στόχοι του έργου:

 • Ανάπτυξη κοινών σημείων φόρτισης και προώθηση της ολοκληρωμένης εδαφικής ανάπτυξης, προσελκύοντας αξιόπιστους φορείς εκμετάλλευσης σταθμών φόρτισης.
 • Ωφέλεια του φυσικού περιβάλλοντος και της κοινωνίας μέσω της διασυνοριακής συνεργασίας για τεχνολογίες φιλικές προς το κλίμα και το περιβάλλον, όπως τα ηλεκτρικά οχήματα.
 • Εφαρμογή μιας καινοτόμου προσέγγισης για διασύνδεση και διαλειτουργικότητα διασυνοριακών δικτύων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Αναμενόμενα Αποτελέσματα: Το κύριο αποτέλεσμα του έργου είναι η ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης και η δημιουργία θέσεων εργασίας, στη διασυνοριακή περιοχή, υποστηρίζοντας εννέα (9) ΜΜΕ, τέσσερις (4) Ελληνικές και πέντε (5) Βουλγάρικες.

Ομάδες Στόχοι:

 • Επιχειρηματίες (ΜΜΕ, όπως μικρά ξενοδοχεία, εστιατόρια, σταθμοί ανεφοδιασμού οχημάτων, καταστήματα λιανικής)
 • Χρήστες/οδηγοί, ηλεκτρικών αυτοκινήτων
 • Εταιρείες που λειτουργούν σταθμούς φόρτισης
 • Τοπική αυτοδιοίκηση και κάτοικοι

Ρόλος ΙΜΕΤ:

 • Συντονισμός και υλοποίηση του έργου για την Ελληνική πλευρά.
 • Ευαισθητοποίηση σχετικά με τα πλεονεκτήματα της Ηλεκτροκίνησης.
 • Ενημέρωση τοπικών κοινωνιών για την εγκατάσταση Σταθμών Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων.
 • Νέοι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας για βιώσιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας:
Δρ. Μαρία Πάνου
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2111 069 550
Αθανάσιος Τσιούτρας
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2310 498264 & +30 694 5040088

 

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.