.
Όραμα:
Να καταστεί το Ι.ΜΕΤ. ο κύριος και συνεκτικός Πόλος Έρευνας στις Μεταφορές, τη Βιώσιμη Κινητικότητα και τον Τουρισμό στην Ελλάδα και μέσα στους 10 καλύτερους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας στην Ευρώπη.

safemode logo

Ακρωνύμιο: SAFEMODE
Τίτλος έργου: Ενίσχυση των συνεργιών μεταξύ της αεροπορίας και της ναυτιλίας στο τομέα των ανθρώπινων παραγόντων προς την επίτευξη πιο αποτελεσματικού τρόπου μεταφοράς
Διάρκεια: 42 μήνες (01/06/2019- 30/11/2022)

Περιγραφή: Το έργο SAFEMODE έχει διάρκεια 42 μηνών, από την 1η Ιουνίου 2019 έως τις 30 Νοεμβρίου 2022, και είναι ένα έργο Δράσης Έρευνας και Καινοτομίας που χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του προγράμματος Horizon 2020 (Αριθμός Χρηματοδότησης 814961). Ο κύριος στόχος του έργου SAFEMODE είναι να αναπτύξει ένα νέο πλαίσιο σχεδίασης με πληροφόρηση για τον ανθρώπινο κίνδυνο (HURID) με σκοπό τον εντοπισμό, τη συλλογή και την αξιολόγηση δεδομένων για Ανθρώπινους Παράγοντες. Το HURID θα επιτρέψει τον σχεδιασμό συστημάτων και λειτουργιών μεταφορών βάσει κινδύνου, στους τομείς της αεροπορίας και της ναυτιλίας.

Στόχοι: Οι κύριοι στόχοι του SAFEMODE είναι

  • Να δημιουργήσει εργαλεία και μεθοδολογίες για τη διασφάλιση της ανθρώπινης απόδοσης.
  • Να δημιουργήσει το HURID, ένα πλαίσιο σχεδίασης με γνώμονα τον ανθρώπινο κίνδυνο για την υποστήριξη της ανάλυσης Ανθρώπινων Παραγόντων στο σχεδιασμό και τις λειτουργίες.
  • Να προσαρμοστεί το HURID στα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και των δύο τομέων.
  • Αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου υποστηρίζοντας τις εξελίξεις του Ρυθμιστικού Πλαισίου στον κλάδο

Το SAFEMODE θα βελτιώσει την αξιολόγηση και τη διαχείριση των ανθρώπινων παραγόντων κινδύνου για το σχεδιασμό και τις λειτουργίες στη ναυτιλιακή και αεροπορική βιομηχανία με:

  • Παροχή μοντέλων κινδύνου που επιτρέπουν την κατανόηση των ανθρώπινων ενεργειών σε σχέση με συμβάντα ασφάλειας.
  • παράγοντες που είναι κατάλληλοι και για τους δύο τομείς.
  • Δημιουργία πλαισίου ικανού να τεκμηριώνει και να αξιολογεί ποσοτικά την ανθρώπινη συμβολή στην αποτυχία και την επιτυχία.
  • Επιλογή των καλύτερων μεθόδων και εργαλείων της κατηγορίας Human Factor, προσαρμογή τους στο πλαίσιο Human Risk Informed Design (HURID).

Ρόλος ΙΜΕΤ: Το CERTH-HIT ενεργεί ως επικεφαλής του έργου για το πακέτο εργασίας με τίτλο: Δραστηριότητες Διάδοσης και Επικοινωνίας.

Στόχος αυτού του πακέτου εργασίας είναι:

  • Να διαδοθούν ευρέως οι δραστηριότητες και τα αποτελέσματα του έργου σε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων στην Ευρώπη και πέρα από αυτήν
  • Να εφαρμόσει και να ενημερώσει την κατάλληλη διαδικτυακή παρουσία (ιστοσελίδα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και άλλο σχετικό υλικό διάδοσης για να διασφαλίσει τη συνεχή προβολή των αποτελεσμάτων του έργου
  • Προσέγγιση ομάδων-στόχων (επιστημονική κοινότητα, τελικοί χρήστες του κλάδου, επιχειρησιακοί εκπρόσωποι, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και ευρύ κοινό) σε περιφερειακό, εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.
  • Να οργανώνει βασικές εκδηλώσεις και επιδείξεις του έργου και να διασφαλίζει τη συνεργασία με τα σημαντικότερα διεθνή φόρουμ, καθώς και την επαφή με σχετικά έργα και πρωτοβουλίες

Υπεύθυνη επικοινωνίας:
Καθ. Μαρία Μποϊλέ
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 2111 069 591

 

Δεσμός για W3C HTML5 validator
Δεσμός για AChecker Web Accessibility Checker
Δεσμός για etsi org
Copyright ® 2017, HH, All rights reserved.